Injekcijska lipoliza

Oblikovanje telesa z lipolizo

Kljub zdravi prehrani in redni telesni aktivnosti, se nemalokrat zgodi, da nekatere dele telesa težko preoblikujemo. Skoraj vsak bi tako na svojem telesu lahko našel manjše ali večje predele nakopičene maščobe, na katere samo z dietami in vadbo težko vplivamo.  

Injekcijska lipoliza je raztapljanje maščobnih celic z injekcijskim posegom, s čimer dodatno vplivamo na preoblikovanje telesa. Z lipolizo izboljšamo rezultate po liposukciji, odstranimo manjše maščobne obloge ter zgladimo stopničke, bunčice in vdolbinice. Zelo učinkovita je v boju s celulitom, saj se po raztopitvi maščobnih celic koža skrči, njena površina pa postane gladka in napeta. 

Trajanje posega

30 min

Čas okrevanja:

Odsotnost iz službe

Cena

Kaj morate vedeti o posegu?

Primerni kandidati so osebe: 

  • ki se s telesno vadbo ali dietnim režimom prehrane ne morejo znebiti trdovratnih maščobnih oblog na različnih delih telesa; 
  • s stabilno telesno težo. 

1 teden pred posegom ne smete jemati Aspirina ali drugih sredstev za redčenje krvi, zaradi večje možnosti krvavitve in s tem večjih podplutb po postopku. Druge posebne priprave niso potrebne. 

Z zelo tanko iglo vbrizgamo aktivno naravno snov v maščobno tkivo, ki ga želimo zmanjšati. Na ta način ustvarimo vnetje maščobnih celic, ki propadejo in se razgradijo. Celice telo zloči po naravni poti.  

Okrevanje je hitro, k običajnim opravilom se lahko vrnete že dan po posegu. Priporočamo hlajenje tretiranih delov telesa s hladilnimi oblogami. 

Za maksimalno doseganje rezultatov svetujemo redno telesno aktivnost in uravnoteženo prehrano. Priporočamo vse vrste športnih aktivnosti, da se sproščena maščoba porabi.  

Možne so otekline in manjše podplutbe, ki navadno izginejo v tednu dni.  

Število ponovitev postopka je odvisno od dela telesa, ki ga želimo preoblikovati. Največkrat so potrebne 1 do 4 ponovitve v intervalih na 8 tednov. Končni rezultati lipolize se pokažejo v nekaj tednih po izvedenem posegu. 

Rezultati injekcijske lipolize so trajni, če se po postopku ne zredite in ne pride do večjih hormonskih sprememb.  

Imate vprašanje ali se želite naročiti na posvet?